Cerrar

es | val   

Alcoi redueix l'atur un 26% als últims quatre anys

La reducció de l'atur a la província d'Alacant se situa en un 4,8%; a la Comunitat Valenciana està en un 5,59%

Ajuntament d'Alcoi

Ajuntament d'Alcoi

Publicado el miércoles, 09 de enero de 2019 a las 11:50

Mostrar ampliado

Ciudad de Alcoy

Ciudad de Alcoy

Les dades de l'Atur de l'any 2018 que ha publicat Labora són molt positives per a la ciutat d'Alcoi que ha marcat un rècord important, reduint els desocupats en un espectacular 7,3%, una dada que supera la mitjana de reducció de l'atur durant 2018 que hi ha tant a la província d'Alacant, a la Comunitat Valenciana com a Espanya. En l'actualitat, la ciutat es queda prop dels 5.000 aturats, una xifra que contrasta amb els més de 6.300 que hi havia a l'inici d'aquesta legislatura. Alcoi ha baixat l'atur un 26% en total en els últims 4 anys.

La mitjana de reducció de l'atur en la província d'Alacant se situa en un 4,8%; en la Comunitat Valenciana està en un 5,59% i la d'Espanya en un 6,7%, pel que la dada alcoiana del 7,3% encara cobra més importància, ja que és superior a totes les mitjanes amb les quals es compara. Però també hi ha altres localitats, per exemple, com Castalla o la Nucia on l'atur puja. Alacant capital només redueix l'atur un 3,2%, Benidorm un 3,1%, Sant Vicent del Raspeig un 2,86% o Elx un 5,98%, xifres inferiors a Alcoi.

Cal recordar també que les dades de l'INE de 2018 situaven a la nostra ciutat com la vuitena de tota Espanya amb més nombre de treballadors en la indústria. 

L'Ajuntament d'Alcoi també ha realitzat des del departament de Recursos Humans més de 800 contractacions des de 2015, d'elles, 350 de joves a través del programa Avalem Joves, i més de 50 de majors de 30 anys amb diferents plans d'ocupació. Però a banda de l'orientació també s'ha treballat molt el tema de la formació, per a tindre joves formats i amb experiència a Europa amb programes com Xarxa FP o l'aposta per la Formació Professional i el nou CEFIRE de Formació Professional que la Conselleria crearà en Alcoi. Igualment, s'ha posat en marxa el segon Campus universitari a Alcoi, obrint possibilitats de formació i atraent talent de totes les comarques centrals.

L'Ajuntament també ha impulsat la creació de noves empreses, des del 2013 a través de les noves ajudes «INMPULS». Des del 2015 s'han donat ajudes per a noves empreses per valor de més de 155.000 euros, arribant a un total de 161 negocis amb una alta supervivència dels negocis subvencionats. A aquestes cal sumar, els 29 comerços que també han rebut subvencions els últims dos anys per implantar-se al Centre d'Alcoi. Per últim, cal destacar la posada en marxa el programa Àgora Activa en col·laboració amb el CEEI que en només dues edicions ha impulsat en total 20 projectes empresarials.

Pel que respecte a la indústria, cal destacar la millora de tots els polígons d'Alcoi amb més de 3 milions d'euros d'inversió adaptant-los al segle XXI a través de les ajudes de la Generalitat, la primera vegada que la ciutat feia una actuació d'aquest tipus que era molt necessària. El projecte de Rodes com a Centre tecnològic recuperant més de 15.000 m² 

Fuente original del contenido:

Ayuntamiento de Alcoy  
https://www.alcoi.org/es/portada/noticias_2018/noticia_0319.html  

5
visitas hoy 2 · visitas total 1.117

Usuario: AdmonAlcoi

Empresa: Ajuntament d'Alcoi

Canal: CEEI Alcoy

Fecha publicación: 09/01/2019 11:50

Url: http://ceeialcoi.emprenemjunts.es/?op=8&n=17702

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar