Cerrar

es | val   

L'Ajuntament d'Alcoi destinarà 300.000 euros a incentivar la creació i consolidació de microempreses

Ajuntament d'Alcoi

Ajuntament d'Alcoi

Publicado el lunes, 09 de agosto de 2021 a las 14:30

Mostrar ampliado

Ayudas Alcoy

Ayudas Alcoy

L'Ajuntament d'Alcoi destinarà 300.000 euros a incentivar la creació i consolidació de microempreses a través dels programes [email protected] i [email protected], inclosos en el projecte Alcoi_Inmpuls, que promou la regidoria d'Ocupació, Empresa i Formació.

Segons explica l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, “l'objectiu d'aquest Govern és contribuir a una ràpida recuperació econòmica i a la generació de riquesa en el nostre territori, amb un especial interés a atraure talent i ajudar als emprenedors, especialment als més joves, a desenvolupar i assentar el seu projecte a la nostra ciutat”.

D'una banda, s'han publicat ja les bases del programa [email protected], l'objectiu del qual és donar suport a la creació i localització de microempreses a la ciutat. Aquesta línia de subvencions a fons perdut compta amb una consignació pressupostària de 150.000 euros en l'exercici 2021.

Podran ser beneficiàries microempreses de nova creació o aquelles generades per transmissió de negoci, sempre que estiguen domiciliades en el terme municipal d'Alcoi, compten amb un màxim de 10 treballadors i tinguen una xifra de negoci inferior als dos milions d'euros.

Cada beneficiari podrà arribar a obtindre fins a 2.000 euros d'ajuda per a pagar despeses relacionades amb la posada en marxa i inici de l'activitat empresarial des del dia 1 d'octubre de 2019 i fins hui en la qual finalitze el termini de presentació de sol·licituds, el 30 de setembre.

Els conceptes subvencionables són les despeses notarials, registrals i d'assessoria; els derivats de l'elaboració del projecte tècnic i memòria descriptiva; les despeses inicials de promoció; la implantació en l'empresa de la factura electrònica; el pagament de l'assegurança d'autònoms (amb un límit de 1.000 euros); la implantació de tecnologies d'estalvi energètic; i les despeses de lloguer de local (amb un límit de 1.000 euros).

D'altra banda, també se subvencionarà amb fins a 1.000 euros les inversions en obres de condicionament i reforma de locals comercials, sempre que aquests estiguen situats en planta baixa. Aquest límit podrà incrementar-se fins als 4.000 euros si la despesa es realitza en el Centre Històric d'Alcoi o en el barri de Batoi.

Programa [email protected]

A més, la Junta de Govern Local ha modificat les bases del programa [email protected] per a ampliar també fins al 30 de setembre la presentació de sol·licituds a aquesta línia de subvencions, dotada amb 150.000 euros i enfocada a donar suport a la consolidació i creixement de microempreses joves a Alcoi.

Es tracta també de subvencions a fons perdut que s'entregaran en règim de concurrència competitiva i serviran per a ajudar a sufragar les despeses d'empreses constituïdes entre el dia 1 de gener de 2015 i el 30 de setembre de 2019, totes dues dates incloses.

Es consideren despeses subvencionables els relacionats amb el desenvolupament de programes de màrqueting o comercialització per a millorar el posicionament de l'empresa; la investigació de mercats; el foment de les vendes en mercats nacional i internacional; la implantació de solucions i serveis tecnològics que contribuïsquen a difondre i vendre els productes a través d'internet; la implementació de sistemes de qualitat; la millora d'eines de gestió empresarial; la formació no reglada per a millorar la qualificació del professional i del personal contractat; i l'adquisició d'equipament tècnic específic.

Es podrà subvencionar el 75% de les despeses subvencionables previstes, fins a un màxim de 2.000 euros i els beneficiaris seran aquelles microempreses (amb un màxim de 10 treballadors i una xifra de negoci inferior als dos milions d'euros) implantades a Alcoi en el període abans esmentat.

Les bases, els models de sol·licitud i els formularis requerits per a sol·licitar totes dues subvencions està disponible en la web municipal www.alcoi.org 

5
1.537 visitas

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar