Cerrar

es | val   

La ciutat d'Alcoi avança en la smart city amb nous projectes

Destaca una plataforma de ciutat intel·ligent, una xarxa de telecomunicacions per a IoT i un node IoT en l'edifici Eduardo Latorre

Ajuntament d'Alcoi

Ajuntament d'Alcoi

Publicado el jueves, 28 de mayo de 2020 a las 12:15

Mostrar ampliado

Smart city Alcoy.Eduardo Loporta

Smart city Alcoy.Eduardo Latorre

La Junta de Govern d'ahir dilluns va aprovar la licitació d'un contracte relacionat amb la Smart City, cofinançades per Fons Feder de la Unió Europea, dins de l'EDUSI, Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible. En la licitació destaca la implantació d'una plataforma que integrarà i permetrà interactuar a tots els elements implantats a la ciutat intel·ligent, per la qual cosa comptarà amb un quadre de comandament integral i eines business intelligent. També s'instal·larà un node IoT en l'edifici del Complex Esportiu Eduardo Latorre, convertint-lo en una infraestructura capaç de recopilar la informació d'utilitat procedent d'una xarxa de sensors, emmagatzemar les dades que considere d'interés, generar una anàlisi de valor i posar aquesta informació en la plataforma. I, finalment, s'implantarà una xarxa pròpia de comunicacions IoT per a integrar tots els nodes existents.

Els nous serveis que salen a concurs permetran a Alcoi continuar avançant en el seu projecte de Smart City. Avançar en la internet de les coses (IoT) és simplement, entendre que tot el que ens envolta està connectat, a Internet o a altres xarxes, una connexió que ens permet controlar aqueix objecte o sensor de manera remota, com és el cas de la telegestió de la il·luminació de la ciutat; o rebre informació que mesure i controle, com en el cas de les càmeres o dels sensors dels estacionaments intel·ligents. Amb aquests nous serveis, l'Ajuntament pretén dotar-se tant d'una plataforma que integre i faça prediccions sobre la informació com d'una xarxa IoT i un node IoT en l'Eduardo Latorre, per a implantar noves connexions que aporten informació valuosa als serveis municipals, empreses i ciutadans.

D'una banda, la nova Plataforma Smart City haurà d'accedir a diferents fonts d'informació, compartir recursos, capacitat d'anàlisi i coordinar serveis, basant-se en anàlisis predictives. Aquesta plataforma es convertirà en l'element integrador del projecte Smart City d'Alcoi, ja que permetrà la interconnexió de tots els components, així com de facilitar una visió única i una gestió centralitzada i integrada de la informació i components. Alguns dels components existents que integrarà la plataforma seran: l'enllumenat intel·ligent, els sensors ambientals i els aparcaments intel·ligents.

 

Fuente original del contenido:

Ajuntament d  
https://www.alcoi.org/es/portada/noticias_2018/noticia_1149.html  

S/V
2.013 visitas

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar