Cerrar

es | val   

Lorenzo Doménech: «Ens fascina la tecnologia 3D, i eixa fascinació es tradueix en entrega»

Entrevistem Lorenzo Doménech, CEO de 3DUUP

Mostrar ampliado

Lorenzo y Carlos Doménech

Lorenzo y Carlos Doménech

Mostrar ampliado

En una Jornada en CEEI Valencia

En una Jornada en CEEI Valencia

Mostrar ampliado

El equipo 3DUUP al compleo

El equipo 3DUUP al completo

3DUUP naix com a un projecte emprenedor de dos germans, Lorenzo i Carlos

Doménech, vista la creixent demanda en el sector de la impressió 3D, amb l’objectiu d’aprofundir en el món de la fabricació additiva en tots els sectors de la indústria 4.0 i facilitar tota classe de servicis a empreses i particulars que pretenen adaptar-se a la revolució tecnològica de la impressió 3D. Ofereixen dissenys de prototips en impressió 3D amb les més avançades tecnologies. Actualment, 3DUUP es troba instal·lada al Centre Europeu d’Empreses i Innovadores (CEEI) Alcoi-València. Per tal d’aprofundir en el món del 3D, entrevistem el seu CEO Lorenzo Doménech.

La veritat és que ens fascina la tecnologia 3D. Eixa fascinació es tradueix en entrega.

Com sorgeix la idea d’aprofundir en el món del 3D? Tenies experiència prèvia en el sector?

L’any 2010, quan estava estudiant Disseny de producte a l’Escola d’Art i Disseny d’Alcoi, ja vaig tindre la possibilitat de veure de prop com funciona una impressora 3D. En aquells moments encara no estava tan madur el sector i els preus de les impressores 3D i les peces que es realitzaven resultaven un poc cares per a la majoria de les aplicacions. Actualment, els costos s’han abaixat molt i s’ha aconseguit investigar en materials més resistents i amb diferents propietats tècniques.

Què us diferencia de la resta d'empreses que es dediquen a la fabricació additiva?

La veritat és que ens fascina esta tecnologia. Cada peça i cada client és diferent. No és el mateix imprimir un maluc per planificar una operació que imprimir una caixa on reunir tots els aparells de comunicació per a cada vaixell de la Volvo Ocean Race. Eixa fascinació es tradueix en entrega. Però diria que la confiança que tenim amb el client per traure el seu treball endavant i intentar aconseguir la perfecció és el que ens diferencia.

El sector 3D no deixa d’estar en constant evolució i no podem descuidar-nos ni un moment.

Cada dia sorgeixen més sectors empresarials que demanen o adopten la fabricació 3D en la seua empresa. Creus que el 3D en el futur fabricarà coses fins ara impensables?

Per descomptat que sí. Va començar sent una tecnologia per a realitzar prototips ràpids, i estem veient com cada volta més s'apropa a la producció en sèries curtes i mitjanes. La fabricació additiva mateixa té la particularitat de crear peces superposant capes, de forma que també podem crear peces que fins ara eren impossibles de fabricar amb les tecnologies actuals. Per exemple, Airbus està creant unes turbines les quals, sense la fabricació additiva, serien impossibles de fabricar. Com este exemple podria dir-ne altres en altres sectors.

La innovació en la impressió 3D cal que siga una constant en la vostra empresa. Com s’aconsegueix estar a l’última en un sector en constant evolució?

Realitzem formacions i visitem les majors fires a nivell europeu anualment per intentar saber de primera mà les últimes novetats. Este sector no deixa d’estar en constant evolució i no podem descuidar-nos ni un moment. Estar a prop de les millors marques d’impressió 3D també ens ajuda a estar informats sobre els últims avanços.

Si tu creus en el projecte, amb molta entrega i sacrifici tens el 99 % de possibilitats d’acabar amb èxit.

Quin sector consideres que adoptarà en un futur la fabricació 3D en les seues empreses?

La veritat és que no en sabria dir-te cap, ja que tots els que comencen a utilitzar la tecnologia estan obtenint uns resultats fabulosos. Esta tecnologia abasta un gran ventall de sectors: sector industrial, sector dental, sector de la joieria, arquitectura, sanitat, automoció, sector aeroespacial... Són molts els sectors en els quals s’està aplicant la impressió 3D, i cada volta en seran més.

No puc finalitzar esta entrevista, ja que ets tan jove, preguntant-te: quins consells donaries a un emprenedor?

La primera cosa que els diria és que cal que estiguen preparats per a qualsevol inconvenient que se'ls puga presentar pel camí. Per exemple, han d'estar preparats per dedicar-li molt de temps al projecte, el que es tradueix en disposar de menys temps per estar amb la família, els pares, els fills o els amics. Que en ocasions necessitaran un finançament per poder començar, i no sempre serà fàcil trobar-lo. Cal que tinguen paciència.

El segon consell seria tindre clar que tu pots ser bo en moltes coses, però que és impossible fer-les totes bé. Per això, és important saber delegar alguns treballs o determinades accions a persones que en siguen especialistes.

I per últim, saber arreplegar els millors consells de la gent que t’envolta és important però, sobretot, si tu creus en el projecte i fas bé els deures abans de res, amb molta entrega i sacrifici tens el 99 % de possibilitats d'acabar amb èxit.

Que emprenguen. Que ho pensen bé, que li peguen moltes voltes i que emprenguen.

5
visitas hoy 2 · visitas total 2.098

Usuario: CarmenDiaz

Empresa: Centro Europeo de Empresas e Innovación (CEEI Alcoy-Valencia)

Canal: CEEI Alcoy

Fecha publicación: 17/01/2019 13:24

Url: http://ceeialcoi.emprenemjunts.es/?op=8&n=17795

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar