Cerrar

es | val   

Talent, innovació i esperit emprenedor s’uneixen en Focus Pime “Connectant startups”

La sala Art Gallery de Mustang ha reunit Emprenedors, professionals i CEOs de diferents sectors del territori

Mostrar ampliado

Raul Verdu, de PLD Space, Alfonso Sánchez  de Planeta Huerto y Javier Sancho del Parque Científico de la UMH

Raul Verdu, de PLD Space, Alfonso Sánchez de Planeta Huerto y Javier Sancho del Parque Científico de la UMH

La Comunitat Valenciana, en general, i la província d’Alacant, en particular, són escenari de talent i esperit emprenedor. Així ha quedat patent al Focus Pime i Emprenedoria “Connectant Startups”. L’esdeveniment, celebrat el dijous 18 d’octubre, a la sala Art Gallery de Mustang ha permés a emprenedors, professionals i CEOs de startups, mostrar la seua visió global i experiència en el desenvolupament del seu projecte.

El president de CEEI Elx, José Javier García, ha donat la benvinguda als assistents i els ha animat a aprofitar i aplicar els coneixements i experiències adquirides a la jornada en la seua vida personal i professional.

Les sessions han començat amb un debat obert sobre l’estratègia que han seguit les startups alacantines Planeta Huerto i PLD Space per a finançar-se. Alfonso Sánchez, CEO de Planeta Huerto, ha explicat com han aconseguit convertir-se en una ecommerce de referència en productes ecològics, reinvertint els beneficis, sent flexibles pel que fa al model de negoci, i mantenint sempre el contacte amb la realitat. Per la seua part, Raúl Verdú, CBDO de PDL Space, comentava la necessitat d’obtenir finançament per a fer realitat el seu projecte. A pesar de l’antagonisme de les seues estratègies, Sánchez i Verdú han coincidit en el factor instintiu que suposa emprendre i en el fet de que, si començaren de cero, no ho farien de la mateixa manera, encara que pot ser, no aconseguiren els mateixos resultats. Raúl Verdú, comentava també com han sabut mantenir l’essència de la seua proposta a pesar de la dificultat que suposa introduir inversors a l’empresa. D’altra banda, Sànchez ha parlat de la recent compra de Planeta Huerto per part del grup Carrefour com una estratègia més que positiva per a millorar i créixer al sector.  

Els reptes dels destins turístics intel·ligents ha sigut el tema principal de la segona sessió de la jornada. David Torreblanca, CEO de Tourism Health Mediterrànea exposava com la intel·ligència artificial ha permés el desenvolupament de la seua empresa. Per la seua part, la sucess hospitality consultant de Iristrace, Esther Moratalla, ha parlat del treball que realitzen a Iristrace per ajudar a la professionalització de les empreses turístiques i conseqüentment, al seu creixement.

Els sectors tradicionals també són una oportunitat de mercat a l’hora de desenvolupar projectes innovadors i així ho han deixat clar Tony Paños, director de projectes a Lanzandera i Eduardo Torres, CEO de Lowbus. Paños ha presentat el treball que realitzen a Lanzadera per ajudar a les empreses a desenvolupar les seues idees amb èxit i posava com exemple el cas Lowbus. Es tracta d’un projecte que va sorgir fruit de l’experiència dels seus impulsors i de la capacitat d’aquestos per a veure el potencial innovador existent a un sector madur com és el dels trajectes en autobús. Torres ha explicat l’objectiu principal de la startup, així com les dificultats que ha suposat arribar a consolidar el projecte, per a argumentar la importància d’aprendre a equivocar-se i d’actuar ràpidament. A més, ha posat en valor la seua presencia a Lanzadera com una oportunitat per a aprendre d’altres empreses.

Després del café networking, Pedro López, director d’innovació a Nunsys i CEO de Happydonia i Francesc Pons, director de projectes a Innsomnia, han parlat del potencial de la col·laboració entre startups i corporate posant com a exemple el cas de Happydonia, una aplicació desenvolupada des de la pròpia Nunsys que fomenta la comunicació interna a les organitzacions. López comentava que la gestació de Happydonia ha influït positivament en la millora i organització de Nunsys.

L’última ponència de la jornada posava en valor la connexió entre startups i agents d’innovació com una opció per a fomentar el talant innovador a les ciutats. Joaquín Garrido, soci director de Clavei i membre d’Alicantec exposava com la col·laboració entre persones pot ser clau per accedir i influir en àrees de la societat a les quals, de forma particular, seria pràcticament impossible arribar.

L’esdeveniment de hui, a més de mostrar casos d’èxit presents al territori, ha servit als assistents per adquirir coneixements relacionats amb l’emprenedoria i la innovació així com generar nous contactes que ajuden a establir xarxes de col·laboració on trobar el suport i inspiració necessària per a sacar endavant iniciatives i propostes emprenedores.  

S/V
visitas hoy 1 · visitas total 1.552

Usuario: Trianabueno

Empresa: Centro Europeo de Empresas e Innovación de Elche (CEEI - Elche)

Canal: CEEI Elche

Fecha publicación: 18/10/2018 17:00

Url: http://ceeielche.emprenemjunts.es/?op=8&n=17138

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar