Cerrar

es | val   

Finalitza amb balanç positiu Projecte Experimental II de l'Acord Territorial Alcoi-Ibi-On

Mostrar ampliado

Equipo Proyecto Experimental II

Equipo Proyecto Experimental II

L'equip del Projecte Experimental II del l'Acord Territorial per l'Ocupació i el Desenvolupament Local Alcoi - Ibi - Ontinyent conclou les seues activitats, aquest 30 de setembre, tancant amb un balanç positiu en haver assolit els objectius proposats davant el Consell Rector de l'Acord.

El Projecte Experimental II: "Formació - Innovació - Indústria 4.0" de Actaio finançat pel SERVEF a través del seu programa Empace 2017 forma part del Projecte Global Avalem Territori.

Des de març de 2018, l'Equip del Projecte Experimental II conformat per una coordinadora, 2 tècniques de formació, una de recursos humans, una administrativa i una gestora de comunicació, ha desenvolupat una sèrie d'activitats i productes dirigits a la ciutadania en general, així com, als agents socials i econòmics del territori de les comarques de l´Alcoià i la Vall d'Albaida.

Durant els mesos que ha durat el Projecte s'han realitzat 4 esdeveniments, 4 tallers, s'han publicat 5 eines, a més de dotar a l'Acord de la seua identitat de marca "Actaio", crear la seua pàgina web i perfils en Xarxes Socials: Facebook, Twitter, Google+ i Linkendin.

Projecte Experimental II: "Formació - Innovació - Indústria 4.0"

En el document del Projecte Experimental II, presentat al novembre de 2017 i aprovat pel SERVEF, es van plantejar 3 Objectius generals: Abordar la problemàtica i donar solucions d'una manera coordinada i planificada des de totes les entitats integrades en l'Acord, adaptar la formació professional al territori i fomentar l'ocupació.

Per assolir aquests objectius es van establir 5 Línies d'Actuació:

 • Potenciar la comunicació entre agents empresarials, socials i ajuntaments, establint línies de comunicació per analitzar i proposar un model de formació professional adaptat a l'entorn.
 • Promoció de la formació especialitzada.
 • Disseny i desenvolupament d'eines d'informació.
 • Avaluació i seguiment.
 • Impuls del desenvolupament econòmic, social i sostenible a les comarques integrants del pacte amb una dosi d'innovació.

L'Equip del Projecte Experimental II va elaborar un Pla d'Acció en el qual es van proposar diverses activitats i recursos relacionades amb els Objectius i línies d'actuació aprovades. Va ser presentat al Consell Rector que li va donar la seua aprovació. Aquest Pla d'Acció s'estructura en 4 Àrees:

 • Àrea 1 Anàlisi i Tractament de la informació: es van elaborar 4 recursos que es posen a disposició a través de la pàgina web:
  • Mapa de la Formació en Ocupacions: es poden localitzar, de manera ràpida i senzilla, tots els centres, públics i privats, en els quals s'imparteixen les diferents especialitats de la Formació Professional i els Certificats de Professionalitat a les comarques de la Vall d' Albaida i l'Alcoià.
  • Mapa de la Selecció i Captació de Talent: es poden consultar els diferents recursos d'intermediació, públics i privats, perquè, d´una banda, les empreses puguen realitzar la recerca de treballadors amb els quals cobrir les seues ofertes de feina i per l´altra, com a persona que cerca feina, puga trobar el treball que l´interesse a les comarques de la Vall d'Albaida i l'Alcoià.
  • Informe sobre el mercat laboral en el Territori Actaio: recull les dades estadístiques d'ocupació i contractació publicades pel SEPE (Servei Públic d'Ocupació Estatal) i Servef (Servei Valencià d'Ocupació i Formació).
  • Guia Pràctica sobre la Formació Professional Dual: reuneix tota la informació necessària perquè l'empresa puga sol·licitar alumnes en pràctiques d'aquesta nova modalitat de formació professional.
  • Guia Pràctica sobre Formació al Servei de l'Empresa: presenta tres tipus de formació a través de les quals les empreses augmenten la seua competitivitat en mantindre als seus empleats/des actualitzats/des per donar millor resposta a les demandes i necessitats del mercat.
 • Àrea 2 La indústria 4.0 adaptada al Territori
  • Setmanes Temàtiques: es van publicar 7 post al Bloc de la pàgina web de l'Acord sobre aspectes rellevants per a la difusió de la Quarta Revolució Industrial i la Indústria 4.0 adaptada al territori. També es va realitzar difusió en XXSS.
  • Encontre "MOU-TE CAP A LA INDÚSTRIA 4.0: ja està ací, no et quedes al marge".
  • Dues sessions del Taller "FORMA'T PER A la INDÚSTRIA 4.0: ja està ací, no et quedes al marge"
 • Àrea 3 Formació en Ocupacions
  • Taula de la Formació Professional
  • Encontre "FORMACIÓ PROFESSIONAL DUAL: COM PARTICIPAR DES DE L'EMPRESA"
  • Encontre "Fórmate en OCUPACIONES, ASEGURA TU FUTURO"
  • Encontre: "FORMACIÓN AL SERVICIO DE LA EMPRESA"
  • Setmanes Temàtiques: es van publicar 2 post al Bloc de la pàgina web de l'Acord sobre la Formació en Ocupacions
 • Àrea 4 Comunicació i Màrqueting Digital
  • Creació de Nom i Identitat Gràfica de la Marca Actaio
  • Creació de pàgina web i Perfil en Xarxes Socials
  • Pla de Comunicació i Màrqueting Digital: publicació de 9 Entrades Temàtiques i 12 Notícies al Bloc, cobertura periodística d'esdeveniments, redacció i difusió de notes de premsa, post en XXSS, disseny de cartells impresos, presentacions, fullets, guies i altres materials.

Actaio ha presentat al SERVEF proposta per Projecte Experimental III

Per donar continuïtat a les seues accions en pro de l'ocupació i el desenvolupament territorial, Actaio va presentar, en resposta a la convocatòria Empace 2018 del SERVEF la proposta del "Projecte Experimental III: El Canvi dels Models Formació - Innovació - Integració".

L'objectiu general del Projecte Experimental III és consolidar l'Acord Territorial per l'Ocupació i el Desenvolupament Local donant continuïtat a totes les accions dutes a terme i ampliant en matèries fins ara no treballades i aprofitant la intel·ligència col·lectiva que aporta aquesta fórmula de desenvolupament territorial en pro de la millora de la qualitat de vida dels ciutadans. S'ampliaran les actuacions dirigint-se a tots els col·lectius i empreses per crear sinergies que coadjuven a la millora de la qualitat laboral, a la innovació i a un creixement intel·ligent, sostenible i integrador que contempla l'Estratègia Europa 2020.

Per aconseguir aquests objectius el Projecte Experimental III planteja 5 línies d'acció:

 • Creació d'un Observatori del "Nou / Canvi del Model Econòmic i Social ".
 • Fomentar la Formació Professional adaptada a les necessitats de Territori.
 • Fomentar la qualificació dels col·lectius més desfavorits
 • Posar en valor entre les empreses el seu paper en la cohesió social i en el desenvolupament soci econòmic del territori
 • Fomentar la innovació social com a fórmula d'emprenedoria a través de l'Emprenedoria Social

L'Acord Territorial per l'Ocupació i el Desenvolupament Local Alcoi - Ibi - Ontinyent, Actaio reuneix des de novembre de 2016 als ajuntaments d'aquestes localitats, els representants dels sindicats, CCOO i UGT, i les associacions empresarials, FEDAC, IBIAE i COEVAL.

Actaio s'ha proposat abordar la problemàtica de la desocupació i el desenvolupament local de manera coordinada i planificada, comprometent-se a utilitzar els recursos existents d'una manera eficient i evitant la duplicitat d'esforços. Els actors reunits en aquest acord pretenen així, impulsar la innovació territorial per al desenvolupament industrial, comercial i turístic, creant llocs de treball de major qualificació i promovent la diversificació de l'economia del territori.

4
visitas hoy 4 · visitas total 893

Usuario: Actaio

Empresa: ACTAIO. Acord Territorial per a l’Ocupació i el Desenvolupament Local

Canal: CEEI Alcoy

Fecha publicación: 27/09/2018 15:49

Url: http://ceeialcoi.emprenemjunts.es/?op=8&n=17016

Comentarios

Usuario sin logear

Envía tu comentario

Debes iniciar sesión - Hoy 16:53

Título:

Comentario:

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar