Cerrar

es | val   

Impuls a la Formació Professional i Ocupacional a la ciutat d'Alcoi

Es constitueix el Consell de Formació Professional amb l'objectiu de fomentar l'FP i la plena inserció laboral

Publicado por AdmonAlcoi
viernes, 29 de junio de 2018 a las 12:00

Mostrar ampliado

Consejo para dar impulso a la Formación profesional

Consejo para dar impulso a la Formación profesional

Es constitueix el Consell de la Formació Professional d'Alcoi. Aquest òrgan de participació ha sorgit després d'una iniciativa del CES, Consell Econòmic i Social i està format per representants de centres educatius, agrupacions empresarials, sindicats, entitats i grups polítics.

El Consell de la Formació Professional s'ha constituït com a plataforma de treball dels diferents agents educatius, socials i econòmics que operen a l'entorn local, amb l'objectiu de fomentar la Formació Professional i la plena inserció laboral i professional de les persones joves de la ciutat.

Està presidit per l'alcalde, Toni Francés i format per representants del Govern Municipal i els grups polítics que formen la corporació municipal, així com FEDAC, Cambra de Comerç i Indústria, UGT, CCOO, IES Cotes Baixes, CIP FP Batoi, IES Pare Vitòria , Salesians Joan XXIII, Sant Roc, Sant Vicenç de Paül, Escola d'Art i Superior de Disseny d'Alcoi, Campus d'Alcoi UPV i Aitex.

El Consell neix amb els objectius de participar en una planificació coherent de l'oferta de Formació Professional, així com en els programes d'Orientació Ocupacional i altres accions dirigides a la inserció, atenent tant les necessitats reals de la ciutadania, com les de l'entorn socioeconòmic.

Altres de les finalitats que portarà endavant seran crear àmbits que afavoreixin les sinergies entre el sistema de Formació Professional Inicial i Continuada i la pràctica laboral en els centres de treball, permetent la utilització dels equipaments industrials i les infraestructures per facilitar la requalificació professional, així com facilitar la formació i ocupació de les persones adultes que han tingut dificultats per accedir a la formació ordinària i realitzar totes aquelles accions i activitats que afavoreixin el procés d'inserció social i professional de la joventut.

En la primera reunió van acordar que es reuniran de manera trimestral i en la propera sessió s'aportaran les dades de l'estudi que s'ha realitzat des del Pacte Territorial i que indica quines són les necessitats de les empreses respecte a la mà d'obra qualificada. Els centres educatius donaran també les xifres d'estudis i estudiants, primer pas per fer un diagnòstic del nostre territori.

El progrés en el nombre de mobilitats és un fidel reflex de l'aposta decidida de l'Ajuntament d'Alcoi per la internacionalització de la Formació Professional en el municipi així com per la col·laboració del Departament de Promoció Econòmica amb els centres de FP i la implicació d'empreses locals que s'han sumat a aquest projecte.5
visitas hoy 2 · visitas total 1.366

Usuario: AdmonAlcoi

Canal: CEEI Alcoy

Fecha publicación: 29/06/2018 12:00

Url: http://ceeialcoi.emprenemjunts.es/?op=8&n=16555

Comentarios

doblesantos

doblesantos - 10-07-2018

Muy bueno

Excelente! gracias por compartir

Usuario sin logear

Envía tu comentario

Debes iniciar sesión - Hoy 01:37

Título:

Comentario:

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar